Skip to main content

Yapay Zeka İçin Sırada Ne Var? Beş Kısa Video

Anlatma. Göster. Yapay zekanın dünya üzerindeki olağanüstü etkileri gerçekten anlatmaya değerdir. Ve “Ben AI’ım” adlı dokümanlarımız tam da bunu yapıyor aslında, her seferinde olağanüstü bir hikaye…

Bu masallar – dünyanın her yerindeki en ölümcül hastalıklardan birini Kenya’nın güneşte dökülen vahşi ormanlarına götüren son derece gelişmiş bir robot jenerasyonu tarafından yetiştirilen yemyeşil Kaliforniya tarlalarından, en gelişmiş Tayvanlı kanser kliniklerine kadar – her yerde yer alıyor – Yapay zekanın büyük değişimler yapabileceğini açıkça belirtiyor.

Bir bütün halinde bakıldığında, bu hikayeler, dünyanın kendisini nasıl değiştiğine dair daha geniş bir hikaye anlatıyorlar. Dünyayı tek başınıza değiştirmek istiyorsanız, 2019’da nelerin mümkün olacağını düşünün. Bunun verdiği rahatlama ilham verici olabilir.

Doğa Koruması için Yabani Koşu

Bir zebra görmeniz, hepsini gördüğünüz anlamına gelmez. Tabii araştırmacılar zebraların gerçek sayılarını ortaya çıkaramazsa… Bunu yapmak için, zebraları tek tek habitatlarında saptayabilmelisiniz ve bu sanılandan daha zor bir iştir. Çözüm, yapay zeka destekli yazılım olan
Wildbook, Kenya hükümetinin bu muhteşem hayvanları yok olmaktan kurtarmak için zebra hareketlerini izlemesine yardımcı oluyor.

Bol Hasat

Bir servete mal olan taze çileklerden bıktınız mı? Peki, bu fiyatların düşmesine yardım edebileceğiniz söylesek? Agrobot, yapay zeka ve robotların bu tatlı kırmızı meyvenin toplanmasını otomatize ederek, tam da bunu yapmayı vadediyor.

Akciğer Kanseriyle Mücadelede Yeni Bir Silah

Akciğer kanseri, özellikle sigara ve hava kirliliğinin yaygın olduğu toplumlarda insanları ölümüne sebep olmaktadır. Bunun en büyük nedeni hastalığın tespitinin çok zor olmasıdır. Enter AI. 12 Sigma Technologies, akciğer kanseri nodüllerini erken ve daha verimli bir şekilde tespit etmek ve tanımlamak için derin öğrenme ve yapay zekayı kullanıyor.

Uzun Mesafede Yapay Zeka Yenilikçiliğinin Geliştirilmesi

Kamyon şoförleri artık daha fazla km yapıyor ve her zamankinden daha fazla yük taşıyor. İşte bu yüzden kamyon üreticisi Paccar, tekerlek üstündeki herkes için üretkenliği ve güvenliği artırırken, kapımıza paketler teslim etmeye yardımcı olmak için yapay zekaya yöneliyor.

Yapay Zeka Buz Pistinde

Hokey kaotik, tahmin edilemez bir oyun olabilir. En iyi antrenörler bile, enine boyuna düşünülmüş bir karar aldıklarından her zaman emin değildir. Iceberg, antrenörlerin bunu değiştirmelerine yardımcı olmak için yapay zekanın gücünü kullanıyor. Görünüşte düzensiz stratejilerin, rekabet avantajı olan güçlü analitiklere dönüşmesini sağlıyor.

Kaynak: Nvidia Blogs

Bir Cevap Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

%d